Annons:
Etikettallmänt
Läst 2204 ggr
Cindy S
12/13/15, 9:40 PM

Kvinnor försöker posera som kvinnlig superhjältar.

Buzzfeed har gjort en video där deras medarbetare försöker bekämpa ondskans fysik och se snygga ut samtidigt. Lyckas de?

Jag tror att det inte spelar någon roll om man tycker att folk som kritiserar konstnärers sätt att rita kvinnor i serietidningar eller inte, den här video är kul.

Men, för att få igång en diskussion så vill jag slänga ut mig att media som är riktade mot barn(vilket inte alla serietidningar är förstås) borde vara realistiska. Jag tycker till exempel att Disney filmerna The Avengers och Captain America hade lite väl mycket fokus på Black Widows kurvor(måste vara photoshoppade, på CA affischen såg det ut som om de tog Scarletts huvud och satte på en annan kvinnas kropp).

Vad tycker ni? Alla åsikter är välkomna.

Jessica Jones (2015-)

- Sajtvärd för superhjaltefimer.ifokus.se - Medarbetare för halloween.ifokus.se -

Annons:
Geru
12/13/15, 10:09 PM
#1

*host host*

Alltså, en superhjälte serie som är realistisk….? Om du vill ha drama så kör på. Men det är inte poängen. Killarna ser asbra ut och det gör tjejerna med.

“I don't think the human race will survive the next thousand years, unless we spread into space.”

-Stephen Hawking

Cindy S
12/13/15, 11:26 PM
#2

Jag tror att det som gjort MCU så populära är just realismen. Folk kräver mer av sina actionfilmer nu, nu vill vi ha hjältar vi bryr oss om(jag menar generellt, inget fel med att vilja ha mindre drama). Förutom magin och utomjordingar så tycker jag MCU är realistiskt och det är poängen med de filmerna. De satte normala människor i onormala situationer och körde på. Om de ville göra något med mer "ytligt" fokus så hade filmerna sett annorlunda ut och kvinnorna hade sett ut som Barbies. Mer som Blade filmerna alltså(vilka var bra, men inte så mycket "character development").

Det som gör The Avengersfilmen och Jessica Jones till mina Marvel favoriter är just realismen, att man känner att karaktärerna är riktiga. Fokuset var förstås också delvis att göra en bra actionfilm med The Avengers, för där såg man ju verkligen som du säger att killarna och tjejerna ska se asbra ut medans de kickar rumpa. Det var skillnad i Jessica Jones där poserandet var mycket mindre tydligt.

Jessica Jones (2015-)

- Sajtvärd för superhjaltefimer.ifokus.se - Medarbetare för halloween.ifokus.se -

Upp till toppen
Annons: