2014-10-17 11:23 #0 av: Cindy S

För många är rubriken helt okänd. Marvel är nog något som fler känner till. Det är ju förlaget som ger ut en massa serietidningar som många framgångsrika superhjältefilmer baserats på. Men Marvel Cinematic Universe är ett fiktivt universum skapat av Marvel Studios, ett av flera förlag som hyrt rättigheter av Marvel för att använda vissa karaktärer.

Så det är därför Fantastic Four inte syntes till när Loki attackerade New York i The Avengers. För de existerande inte i det universumet. Samma med X-Men och flera andra Marvelfenomen och karaktärer.

Det enda man behöver veta om dessa Marvel Cinematic Universe(MCU) filmer egentligen är att karaktärerna existerar i samma universum, och kan därför "hoppa" mellan filmerna. Fantastic Four, Blade, X-Men, Spider-Man, de filmernas karaktärer kommer därför inte att "hoppa" mellan olika filmer eftersom att de inte skapats av samma filmskapare.

X-Men-filmerna, vilka ibland motsäger varandra, är också inom sitt eget universum och karaktärerna kan dyka upp i olika filmer, men inte MCU-filmerna. Men vänta nu, Quicksilver och The Scarlet Witch kommer ju vara i The Avengers: Age of Ultron? Filmbolagen och förlaget har gjort upp om det, och Quicksilver från X-Men: First class 2 är inte samma som kommer vara i The Avengers.

Och Fantastic Four? Nu kommer snart nya filmer, men de kommer att ignorera de tidigare Fantastic Four filmerna; nya skådespelare, nya versioner av karaktärerna.

Ja, lite förvirrande är det nog fortfarande, så ni kan läsa mer om Marvel Cinematic Universe här på wikipedia(där ni kan läsa om tv-serien Agents of S.H.I.E.L.D. och serietidningar som är i samma universum), och sedan söka efter de andra filmerna ni är frågvisa om.