2014-12-05 08:18 #0 av: Cindy S

Vilka är Kree, den utomjordiska arten som först syntes i Agents of S.H.I.E.L.D. säsong 1 som räddade Phil Coulsons och Skyes liv? Den blåa aggressiva art som Ronan the Accuser från Guardians of the Galaxy tillhör? Vad har de att göra med Skye och Raina från S.H.I.E.L.D.? Spoilers för Guardians of the Galaxy och Agents of S.H.I.E.L.D.(till avsnitt 9 i säsong 2). Bild tillhör: ABC/Marvel Studios. Används enligt Fair Use.

Kree i Agents of S.H.I.E.L.D.

En summering; i säsong 1 fick vi veta att ett mirakelmedel hade hjälpt till att rädda Coulsons liv efter han dog i the Avengers(han kom tillbaka från de döda med hjälp av det medlet och mänskliga operationer). Coulsons och de andra vet ju inte att botemedlet kom från en utomjording(nu vet vi att det var Kree) och Skye hinner få G.H.(som mirakeldrogen kallas, efter utomjordingen som kallas Guest Host) innan Coulson kan berätta vad det är från. Men Skye reagerar väldigt väl till medlet, till skillnad från Coulson och John Garret(huvudskurken som blev spritt språngande galen och dödades i slutet av första säsongen). Det är nog för att hon föddes med det.

Nu i säsong 2 avsnitt 9 har vi fått reda på det som antytts då och då, att Skye är verkligen annorlunda och att både hon och Raina(och Skyes far) kan hantera The Obelisk/The Diviner eftersom att de är ”speciella”. Hon och Raina kommer från släktlinjer(kanske ursprungligen detsamma) som fått sitt DNA förändrat av besökande Kree för länge sedan. Och Kree efterlämnade inte bara en av sina egna(som S.H.I.E.L.D. fick tag i) utan en stad som kan förändra/förstöra världen, som bara de med förändrat DNA har tillgång till. Men det vet ni om ni såg det senaste avsnittet. Jag såg den och behövde fräscha om mina kunskaper lite, speciellt eftersom att jag inte riktigt fattade allt som hände i Guardians of the Galaxy(Kree och deras politik var förvirrande).

Här finns mer att läsa om Kree inom Marvel Cinematic Universe, och här är en ny intervju med seriens skapare. om vad som hänt i AOS(inte så mycket spoilers)

Inhumans

Inhumans, de övermänskliga människor från Marvels serietidningar,  är förmodligen det Raina och Skye är(osäker på ifall de kommer att kallas Inhumans i serien) och namnet på en film som kommer ut om 2018. Jag hoppas vi får se mycket av Skye i den filmen och att hon likt Inhumans i serietidningarna har fått krafter. Konceptet liknar mutanter, de har alla individuella krafter de föds med och anser sig vara mer än mänskliga. De behandlades inte snällt av vanliga människor heller, så en del av dem fick komplex och ansågs sig bättre än människor(hellre det än att tro att man är en lägre ras/art antar jag).

Jag har läst en del serietidningar där Inhumans beskrivs, men vet inte tillräckligt mycket om dem för att kunna gissa vad de kommer att behålla och adaptera till serien, eller för att kunna se skillnader redan nu(Don’t ask me, check out this wikipedia article about the comics version of Inhumans). Den skillnaden jag kan se är att Inhumans i AOS inte har skapat sitt eget avancerade samhälle än, utan är utspridda.