Fanfiction, fanart, fanvideos -

Upphovsrätt är inte lätt.

2014-10-17 10:02 #0 av: Cindy S

Vi måste vara väldigt försiktiga med copyright på ifokus, för admin har förut fått räkningar för att en sajt använt sig av en bild utan lov.

Så, ifall ni vill publicera er egen fanart, fanfiction, fanvideos, så måste detta göras genom att ni först publicerar på t.ex. youtube, och sedan skapar en tråd här och länkar till youtube. Samma med det andra fans skapat. Det är lika bra att dra allt sådant över en kam.

Om ni vill använda er av en oförändrad affisch eller promobild i informativa artiklar/diskussionsfrågor, i nyhetesartiklar, essä-liknande artiklar/trådar, så gör det eftersom det är tillåtet enligt fair use. Men nämn gärna det företag som äger bilden. Men jag tror de flesta vet vem som äger the Avengers, hehe.

Ifall ni är osäkra på om det är fair use, kolla på

Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Fair_use

Digital Media Law http://www.dmlp.org/legal-guide/fair-use

eller fråga i den här tråden.

Hur vet man vems bild det är?

Här kan ni läsa om hur man googlar fram ursprungsbilden, eftersom att visa sidor snor bilder utan att länka tillbaka. Så om ni ser en bild som ni vill vissa oss så sök gärna efter ursprunget om ni har tid innan ni länkar.

Jessica Jones (2015-)

- Sajtvärd för superhjaltefimer.ifokus.se - Medarbetare för halloween.ifokus.se -

Anmäl
2015-04-14 16:10 #1 av: Cindy S

Redigerade lite.

Jessica Jones (2015-)

- Sajtvärd för superhjaltefimer.ifokus.se - Medarbetare för halloween.ifokus.se -

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.